Matematik

Reducering

30. august 2011 af drives (Slettet)

Hej jeg ville lige hører om det er rigtig det jeg har regnet ud.

Jeg synes nemlig det ser forkert ud...

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2(c-2)) =

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2c-4) =

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))- 5ab+10ac-20b =

4c+12bc+20ac-2b+2bc+2ab+1-5ab+10ac-20b =

4c+14bc+30ac-22b-3ab+1
 

Og så har jeg også en hvor jeg skal udregne ved hjælp af kvadratsætningerne

(3x+7y)2

Bliver det ikke til 3x2+7y2-2xy  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af mette48 (Slettet)

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2c-4) =

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))- (5ab+10ac-20b) =   du har glemt at tage hensyn til fortegnet når du går fra 2. til 3. linie

4c+12bc+20ac-2b+2bc+2ab+1-5ab+10ac-20b =   de sorte led er ikke rigtige

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2(c-2)) =

4c(3b+5a)-2b(c-a-1)-5b(a+2c-2) =

4c*3b +4c*5a -(2b*c-2b*a-2b*1)-(5b*a+5b*2c-5b*2) =

12cb+20ca-(2bc-2ab-2b)-(5ab-5bc-10b) =

Hæv - parenteserne og tæl sammen


Svar #2
30. august 2011 af drives (Slettet)

Så bliver det:

15bc+20ac-3ab-8b

ikke?


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.