Matematik

Bestem tallene a og b i en funktion

30. august 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber nogen kan hjælpe med dette spørgsmål: 

En funktion f er bestemt ved f(x) = b*a
Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80)

Bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af peter lind

Sæt de 2 punkter ind i formlen. Det giver to ligninger med to ubekendte, som du må løse. Dividerer du ligningerne med hinanden går den ene ubekendte ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af mathon

      du har

                      80/20 = a4-2

                      22 = a2

                      a = 2

      og
                     20 = b*22

                     b = 20/4 = 5


Svar #3
30. august 2011 af brugerjulie (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b i en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.