Matematik

Forklaring af sammenhæng

30. august 2011 af acj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle, der kan hjælpe med følgende opg:

Antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr år kan i perioden 1977-2001 beskrives ved sammenhængen

y = -16x + 840

hvor y er antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr år, og  er antal år efter 1977.

Gør rede for, hvad tallene i sammenhængen fortæller om antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr år i perioden 1977-2001.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af AskTheAfghan

y = -16x + 840

"hvor y er antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr år, og er antal år efter 1977."

dvs. y = -16·0 + 840  = 840 .  840 mennesker blev dræbt i 1977.       x = (bestemt år - 1977). 

             Hvis du undersøger hvor mange, der bliver dræbt i fx. 1985, så er x = 1985-1977 = 8

y = -16·8 + 840 = 712 .. Antallet bliver mindre og mindre siden 1977.     Hvorfor? Tænk f.eks. på sikkerhedssele, alkohol-forbud, love osv. hvor samfundet blev bedre og bedre i hvert år.


Svar #2
30. august 2011 af acj (Slettet)

Meget præcist forklaret :) Tusind tak


Skriv et svar til: Forklaring af sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.