Matematik

Tangentligning

30. august 2011 af Haer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Jeg skal bestemme ligningen tangenten for følgende funktion:

f(x) = 2x2+2x-1                   , x0 = 1

Men jeg ved ikke helt hvad f'(x) skal udregnes, idet jeg ved y = f'(x0) * (x-x0) + f(x0)

På forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt samme princip som i din anden opgave.

Beregn først f'(x), og beregn så f(1) og f'(1) og indsæt i tangentligningen.


Svar #2
30. august 2011 af Haer (Slettet)

det jeg ikke helt forstår er, hvordan man beregner f'(1) ellers kender jeg faktisk de andre udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt x=1 i forskriften for f'(x) , efter at du har beregnet f'(x) .


Svar #4
30. august 2011 af Haer (Slettet)

forskriften for f'(x) ? Hvordan ser den ud, den har jeg da godt nok misset


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kender forskriften for den givne funktion f(x). Ud fra den finder du så differentialkvotienten f'(x) og indsætter x=1 i den fundne forskrift.


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.