Matematik

5x^2-b^2 eller 25x^2-b^2

31. august 2011 af drives (Slettet)

Hej.

Jeg er kommet i tvivl med en kvadratsætning.

Når jeg har et stykke der hedder (5x-b)(5x+b)

Kommer det så til at hedde 5x2-b eller 25x2-b


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af AskTheAfghan

Nr. 2  (eller også det samme som 52x2 - b)


Svar #2
31. august 2011 af drives (Slettet)

nu kommer jeg lidt i tvivl faktisk..

er du sikker på det bliver 25x2-b og ikke bare 25x-b uden 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter kvadratsætningen (a+b)(a-b) = a2 - b2  . I resultatet indgår forskellen mellem de to leds kvadrater. Man får således

(5x+b)(5x-b) = (5x)2 - b2 = 52x2 - b2 = 25x2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af AskTheAfghan

#2

Brug #3 .. Jeg læste forkert, og glemte også at sætte 2 på b. Jeg beklager, hvis jeg gjorde dig forvirret.


Svar #5
31. august 2011 af drives (Slettet)

Ahh. nu forstår jeg det lidt bedre (-;

Jeg har også en anden opgave der lyder;

25x2+y2-10x*y

Bliver det 15x2+2y2


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2011 af AskTheAfghan

25x2+y2-10xy = (5x - y)2 ...


Skriv et svar til: 5x^2-b^2 eller 25x^2-b^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.