Matematik

Bestem en forskrift

31. august 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave:
I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen:  W(L) = b*La

a) Bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W(7,1) = 5,5 og W(14,3) =58,4


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af AskTheAfghan

W(7.1) = 5.5        = b·7.1a           ⇔   b = 5.5/(7.1a)

W(14.3) = 58.4    = b·14.3a         ⇔   b = 58.4/(14.3a)

Løs b = b , for at isolere a.

Derefter indsætter du den kendte a-værdi ind en af de to ligninger for at finde b-værdi.


Svar #2
31. august 2011 af brugerjulie (Slettet)

 Hmm forstår det stadig ikke ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af AskTheAfghan

Hvad forstår du ikke? Du skal blot løse b = b   ⇔   5.5/(7.1a) = 58.4/(14.3a)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.