Matematik

reducer

31. august 2011 af Jakob1010 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 jeg skal i matematik reducere dette udtryk

3x-(6x+2)2+4(0,5x+0,5)

håber der er nogen, der kan hjælpe mig

Hilsen Jakob


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne, hæv parenteserne og reducer.


Svar #2
31. august 2011 af Jakob1010 (Slettet)

 Jeg har fået det til 

-7x-2 

er det rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Du kan selv lave en prøve:

Vælg x til at være et eller andet tal (nul er som regel ret nemt).

Sæt x=dit tal i den første version og regn ud.

Sæt x=dit tal i den anden version og regn ud.

Giver de to udtryk det samme?

Så er det ret sandsynligt, at du har regnet rigtigt, men prøv alligevel gerne med et tal mere (fx x=1).


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.