Fysik

Grøn laser

31. august 2011 af lilromeo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle sammen!

Jeg har haft lidt bøvl med en opgave og kunne godt bruge lidt hjælp :).

Er der nogen, som kender en ligning/formel for, hvordan man udregner antallet af ordner i en grøn laser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Kunne du evt. skrive hele opgaven ned?

Sinθ = n • λ / d , hvor n er afbøjningens ordener, λ er bølgelængden og d er gitterkonstanten.

Antal ordener afhænger af λ og d, derfor gælder:

Sinθ ≤ 1

Sinθ = n • λ / d ≤ 1

n ≤ d / λ


Svar #2
31. august 2011 af lilromeo (Slettet)

 Jo, beklager.

Opgaven lyder:

d = 1/300

2. Ordenens afbøjning er på 20,2 grader

Lamda er lig med 0,000575


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Husk enhederne for lambda og gitterkonstanten d - de skal nemlig være det samme.

Benyt så informationerne i #1.


Skriv et svar til: Grøn laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.