Matematik

1 matematik opgave :) ?

01. september 2011 af nini66 (Slettet)

Hej alle :-) i opgaven står der: angiv følgende som uforkortelige brøker:

Er der en der kan hjælpe mig igang med denne opgave, så jeg kan lave alle de andre opgaver?

a=4 * 7/8 - altså 7       ????????

                          -

                         8                                                                            

Håber på hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find en fælles faktor i tæller og nævner, og forkort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af Isomorphician

k * (p/q) = (k*p)/q

Gang faktoren foran brøken på tallet i tælleren.


Svar #3
01. september 2011 af nini66 (Slettet)

Jamen skal jeg ikke gange , sige 4 * 7/8 ? :)

Tak for svarene


Svar #4
01. september 2011 af nini66 (Slettet)

Her er en opgave til:

8/5 + 3/4 = 32/20 + 15/20        = 47/20 ??? og hvordan skal den forkertes :/

Ser det rigtigt ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

4 · (7/8) = 4·7 / 8 = 4·7 / (4·2) = ... (forkort nu en fælles faktor i tæller og nævner).

#4

Ja, det ser rigtigt ud. Brøken 47/20 kan ikke forkortes, da 47 er et primtal, men den kan skrives som et blandet tal i stedet for en uægte brøk.


Svar #6
01. september 2011 af nini66 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Og lyder godt! Men bliver det så; 2 3/5 ? :) For skal jeg ikke divedere nævneren op i tælleren?


Skriv et svar til: 1 matematik opgave :) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.