Matematik

bestem en forskrift

04. september 2011 af Emilia1123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. nogen der kan hjælpe mig?

 

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f (x) (målt i gram kulstof pr.
kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion
f (x) = ax + b ,


hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses, at f (2,9) =19
og f (8,7) = 76 .


a) Bestem en forskrift for f .


b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen
er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Bestem konstanterne i forskriften:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)      og      b = y1 - a·x1

b) Det handler om at løse f(x) = 40 .


Svar #2
04. september 2011 af Emilia1123 (Slettet)

tak for hjælpen men jeg fotsår stadig ikke hvordan jeg skal regne a ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du indsætter dine to punkter, således at

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (76 - 19) / (8,7 - 2,9) = 9,83


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af 85anne (Slettet)

a = 9,83.

 

 


Skriv et svar til: bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.