Matematik

Hjææælp

05. september 2011 af LLY (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej Folkens :)

Vil I please hjælpe mig med denne opgave:

Et egetræ begynder at producere agern ved 25 års alderen. Antallet af agern, som træet
producerer pr. år, kan derefter med god tilnærmelse beskrives ved modellen
 

f(x)= 200/1+200* e -0,10 * (x-25)

hvor x er træets alder i år, og f (x) er træets årlige produktion af agern.
a) Bestem f (70) , og gør rede for, hvad dette tal angiver.
b) Hvor gammelt skal et egetræ være før den årlige produktion af agern kommer
over 1000 ifølge modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af mette48 (Slettet)

a indsæt x=70 så får du antal agern et 70 år gammelt producerer

b sæt f(x)=1000 og løs ligningen så får du alderen på et træ der producerer 1000 agenr


Svar #2
05. september 2011 af LLY (Slettet)

Tusind taak Mette48 :)


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.