Matematik

Sinus cosinus.. HJÆLP

29. maj 2005 af Tobias1234 (Slettet)
Er der nogen anden forklaring på at cos(90-v) = sinv end at det kan man se på enhedscirklen?

Svar #1
29. maj 2005 af Tobias1234 (Slettet)

Deruodver hvordan forklarer man at cos(180grader - w) = -cos(w)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Tegn en ganske almindelig retvinklet trekant.
Vinkel A har størrelsen v, vinkel B har størrelsen 90 - v, og vinkel C har størrelsen 90.
Sinus er defineret som forholdet mellem modstående katete og hypotenusen:
sinA = sinv = a/c
Cosinus er defineret som forholdet mellem hosliggende katete og hypotenusen:
cosB = cos(90 - v) = a/c = sinv
Det kan altså bevises ud fra definitionerne alene.

Svar #3
29. maj 2005 af Tobias1234 (Slettet)

Definerer man comsinus og sinus ud fra en retvinklet trekant? Jeg troede man gjorde det ud fra enhedscirklen, vinklen v og punktet P der så har koordinaterne (cos(v), sin(v))

Svar #4
29. maj 2005 af Tobias1234 (Slettet)

Lige en ting generelt.. Når man nu skal vise alle de her sammenhænge der er mellem cosnius og sinus er det så ok at tegne vinklerne ind på enhedscirklen også sige at man kan se at afstandene (sinus og cosinus) er lige lange eller er der en anden måde at gøre det på?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

De to vinkler er supplementvinkler, dvs. summen er 180 grader. Her vil det være udmærket med en enhedscirkel. Tegn en trekant med vilkålig centervinkel w, spejl denne trekant i y-aksen. Den hosliggende katete har længden cosw i begge tilfælde, men fortegnet har skiftet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2005 af MizZy (Slettet)

Hjælp --

Hvordan bruger man i det hele taget sinus, cosinus og tangent..???

Skal Op til mundtlig terminsprøve i Naturfag..

Nogle gode råd om hvordan man klarer det..?

Har ingen ide om hvordan det foregår..???

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

#6: Du bruger det når du kender nogle ukendte sider og/eller vinkler i en trekant. Din bog må have cosinus- og sinus-relationerne stående et sted?

Skriv et svar til: Sinus cosinus.. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.