Matematik

Pls help folkeskole

07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

Hej matematikmennesker.

Jeg håber i kan give mig svar på denne opgave. Det kniber til for mig at finde ud af den! s;

Opgave (1) Giv eksempler på hvad q, r, p, og z kan betyde, for at følgende regneudtryk giver mening.

a) z = q+r

b) z = q-r


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Hvad er der udtrykt på højre side af lighedstegnet? Hvad kalder man q+r ?


Svar #2
07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

q+r er det samme som z?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men hvad kalder man q+r ?


Svar #4
07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

ingen anelse :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det, jeg ville hen til, er, at p+q er summen af de to tal p og q . Du skal give et eksempel på noget, z, der fremkommer som summen af to andre tal, p og q. Du kan jo tænke på din anden opgave, hvor antallet af elever i klassen er lig med summen af antallet af piger og antallet af drenge i klassen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2011 af AskTheAfghan

Det giver slet ikke mening. Opgave a og b er helt forskelligt. Er det alt, hvad der står på din opgave?


Svar #7
07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

a) Hvis q er antallet af piger i klassen, og r er antallet af drenge i klassen, og z er antallet af elever i klassen, udtrykker ligningen

z = q + r

at antallet af elever i klassen findes som summen af antallet af piger og antallet af drenge i klassen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2011 af AskTheAfghan

z = q - r    kan f.eks. være, hvor du finder forskellen mellem piger og drenge i klassen (, når drenge < piger).


Skriv et svar til: Pls help folkeskole

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.