Matematik

Vektorer

07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

1.Hvordan angiver man tværvektorerne til a og a-b hvis a= (4,-1) og b=(5,3)

2.Hvordan udregner man a*b, â*b og a*^b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af AskTheAfghan

1)  a = [a1 ; a2]   ..  â = [-a2 ; a1]      ..  lad a-b = o,    så er ô = [-o2 ; o1]

2) a•b = a1·b1 + a2·b2   ... resten kan du selv.

 


Svar #2
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

1#: Kan du ikke forklare det med ord for jeg forstår det virkeligt ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da forklaret tydeligt med formler, hvordan man finder tværvektorens koordinater, og hvordan man beregner skalarproduktet af to vektorer, formler, som du let skulle kunne finde i din bog.

Det bliver da uoverskueligt at skulle forklare de formler i ord.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af AskTheAfghan

Det er rigtigt. Hmm.. Jeg kender måske et link, der vil hjælpe dig med at forstå bedre. Prøv klik her.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.