Matematik
Bevis cosinusrelationen med stumpvinklet trekant
29. maj 2005 af
Norn (Slettet)
Jeg sidder og fedter med beviset for cosinusrelationen, men det vil ikke rigtig passe :S
Jeg skal bruge en stumpvinklet trekant til beviset.
Hvis der er en venlig sjæl, der lige ville kigge det igennem og finde fejlen ville jeg være meget taknemlig!
Filen ligger her:
http://www.upitfree.dk/upload/files/cosinusrelationen.zip
Tak på forhånd
Jeg skal bruge en stumpvinklet trekant til beviset.
Hvis der er en venlig sjæl, der lige ville kigge det igennem og finde fejlen ville jeg være meget taknemlig!
Filen ligger her:
http://www.upitfree.dk/upload/files/cosinusrelationen.zip
Tak på forhånd
Svar #1
29. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)
Det er da rigtigt nok, såvidt jeg lige kan se.
Normalt skriver man
c^2=a^2+b^2-2ab*cosC
men det er jo også det samme som
c^2=b^2+a^2+2ab*-cosC
som du er kommet frem til.
Normalt skriver man
c^2=a^2+b^2-2ab*cosC
men det er jo også det samme som
c^2=b^2+a^2+2ab*-cosC
som du er kommet frem til.
Svar #3
29. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Den er god nok. Man benytter sig af, at de to vinkler er supplmentvinkler.
cos(180 - C) = -cosC.
Se evt. tråden "Sinus cosinus .. HJÆLP".
cos(180 - C) = -cosC.
Se evt. tråden "Sinus cosinus .. HJÆLP".
Svar #4
29. maj 2005 af Norn (Slettet)
Nåh ja... havde ikke lige luret at:
+x*-y er det samme som -x*y... hehe!
Tak for at i åbnede mine øjne!
+x*-y er det samme som -x*y... hehe!
Tak for at i åbnede mine øjne!
Skriv et svar til: Bevis cosinusrelationen med stumpvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
