Matematik

Diameter af mursten

09. september 2011 af jeghedderaltsåmaja (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :D er i gang med at lave en opgave til FSA- MAJ 2007 og er støt på en opgave, hvor jeg skal finde ud af hvor meget en mursten vejer med 3 huller i, og opgaven virker ret umulig. Så jeg har et spørgsmål hvordan finder jeg diameteren af en mursten/ rektangel. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Diameter af en firkant?
Man kan ikke have diameter til andet end en cirkel.

Skriv opgaven herinde, så kan vi måske hjælpe dig lidt bedre :)


Svar #2
09. september 2011 af jeghedderaltsåmaja (Slettet)

Hvor meget vejer mursten med huller??

mursten uden huller vejer 2,3 kg

højde 5,4 cm

længde 22,8 cm

bredde 10,8 cm

 

det er spørgsmålet :)

Håber du kan hjælpe er virkelig LOST!! :D

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Du skal regne rumfanget ud, og så finde ud af densiteten. Så skal du også vide hvor store hullerne er, og det har du ikke skrevet noget om.


Svar #4
09. september 2011 af jeghedderaltsåmaja (Slettet)

der står ikke hvor store hullerne er, thats the problem??? :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Der må stå noget om det, ellers kan du ikke lave opgaven,


Svar #6
09. september 2011 af jeghedderaltsåmaja (Slettet)

Der står virkelig ikke, men tak for hjælpen alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv hele opgaveteksten til os, så kan vi måske hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2011 af Tommelfingere (Slettet)

(5,4*22,8*10,8)cm3=1329 cm3

Densiteten (ρ) = 2300 g / 1329,696 cm3=1,7297 g/cm3

Så hvis du nu fortæller os vægten af murstenen med huller.

Det giver os muligheden for at regne det "manglende" rumfang ud.

Dividere dette med 3, da hullerne højst sandsynlig er ens.

Og dividere det med højden, 5,4 cm

så står du tilbage med et areal på en cirkel....

A=π*r2 , r=√(A/π)

Det er det eneste der giver mening, hvis man ser på hvad du har skrevet... hvis altså der er en vægt på murstenen med huller.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven ser ud til at være beslægtet (identisk?) med opgaven i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=875411#875412


Skriv et svar til: Diameter af mursten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.