Fysik

Bølger

09. september 2011 af stradel (Slettet)

Jeg er stillet spørgsmålet:

Idet der er 600 spalter pr. mm, skal du vise at det svarer til at d=1667nm...

Jeg har fået følgende oplysninger:

L i meter 1,20
2a1 i meter 0,975
2a2 i meter 2,84

 

Jeg har forsøgt mig med ligningen m*λ=d*sin(φm)..

Men, hvad er bølgelængden? jeg er kørt lidt fast..

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af Jerslev

#0: Den ligning skal du ikke bruge til at finde gitterkonstanten. Den skal du bruge til at finde bølgelængden, såfremt du ønsker det.

Overvej i stedet hvad gitterkonstanten egentlig fortæller dig og hvad du får oplyst.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
09. september 2011 af stradel (Slettet)

Jeg er ikke helt med.

Jeg ved at der er 600 spalter pr. mm, men jeg kan ikke se hvor de 1667 nm kommer ind i billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af Jerslev

#2: Det er gitterkonstanten. Hvordan regner du normalt den ud?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
09. september 2011 af stradel (Slettet)

Pas.. er ved at læse fysik op - og må indrømme at det ligger utrolig langt væk


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2011 af Jerslev

#4: Hvad beskriver gitterkonstanten? Den har en fysisk betydning.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
09. september 2011 af stradel (Slettet)

Afstanden mellem to spalter i gitteret ..


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. september 2011 af Jerslev

#6: Bingo. Og du får i opgaven opgivet hvor mange spalter, der er pr. mm. Det du er ude efter er antallet af mm pr. spalte. Hjælper det dig videre?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
09. september 2011 af stradel (Slettet)

Super..

Så det er rigtigt forstået hvis 1mm / 600 spalter = 0,001666667 mm = 1667 nm..


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2011 af Jerslev

#8: Jeps. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
09. september 2011 af stradel (Slettet)

Thanks :)


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.