Matematik

k(x)=x^3+x^2+x+1+x^(-1)

10. september 2011 af Studieforbedredelse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den afledede funktion udenhjælpemidler. 

k^' (x)=(x^3+x^2+x+1+x^(-1) )=(x^3 )+(x^2 )+(x)+(1)+(x^(-1) )=3(x^2 )+2(x)+x+1+x^(-1)=3x^2+2x+1+1.…….. Og så står jeg af. Ved ikke hvordan jeg skal forstætte. Er der nogle der komme med et hint, eller lign.? 

 

På forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af peter lind

Du skal bruge at (xn)' = n*xn-1


Skriv et svar til: k(x)=x^3+x^2+x+1+x^(-1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.