Matematik

Tredjegradsligninger

10. september 2011 af Phillydk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål til en tredjegradsligninger.

Hvis vi nu har forskriften f(x)=ax^3+bx^2+cx+d og man så skal sætte f(x)= noget hvordan regne man det ud?

F.eks. 1500=ax^3+bx^2+cx+d.

Har en opgave som lyder således:

I en virksomhed, der blandt andet producerer papkasser, er de variable omkostninger i kr. bestemt ved funktionen  k  med forskriften

k(x) = 0,06x^3-2x^2+25x 

hvor x angiver produktionen af papkasser i 1.000 stk.

a)  Beregn de variable omkostninger ved en produktion på 20.000 stk. papkasser.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2011 af peter lind

Den skal du bruge et CAS værktøj til at løse


Svar #2
10. september 2011 af Phillydk (Slettet)

Takker mange gange.


Skriv et svar til: Tredjegradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.