Matematik

Andengradspolynomium

12. september 2011 af Steffie91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 opgaver som lyder sådan:

Opgave 1

Figuen viser en parabel med ligningen (Figuren er vedhæftet)

y = 1/2 x^2 + bx + c

a) Bestem fortegnet for hvert af tallene c, b og d, hvor d betegner diskriminanten.

 

Opgave 2

Funktionerne f og g er givet ved

f(x) = -2x^2 - 0,5x -3  og  g(x) = 4,2x - 5

a) Bestem koodinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g

 

Jeg håber i kan hjælpe

Vedhæftet fil: Figur.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Opg. 1) Fortegnet for koefficienten a indikerer, at "grenene" peger op eller ned, b betegner hældningen i punktet (0,c), c er skæringen med y-aksen, og d > 0 fortæller, at ligningen har to løsninger, og altså to skæringer med x-aksen.

Opg. 2) Løs ligningen f(x) = g(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2021 af Almad

Funktionerne f og g er givet ved

f(x) = -2x^2 - 0,5x -3 og g(x) = 4,2x - 5

a) Bestem koodinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g

Hjælp

Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.