Matematik

Komplekse tal

12. september 2011 af JSP91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.. Jeg har lidt knas med denne andengradsligning:

z2- 2iz -(1+i) = 0

Jeg skal finde de komplekse løsninger samt skrive svaret på formen a+bi.

Her er hvad jeg er kommet frem til indtil videre:

z2- 2iz - 1 - i = 0

-(-2i) ± √((-2i)2-4*1*(-1-i))/2*1 = 2i ± √(-4 + 4 + 4i) / 2 = 2i ± √4i / 2

Hvordan kommer jeg videre herfra? Jeg er ret sikker på, at der skal gøres noget ved √4i, men hvad? Det kan jeg ikke lige gennemskue..

 

Håber der er en derude som kan hjælpe lidt :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af peter lind

Du mangler en masse parenteser. kvrod(4i) = 2*kvrod(i)

Kvadratroden af i kan du nemmest finde ved at  omskrive til polære koordinater evt også ved tegning i et koordinatsystem


Svar #2
12. september 2011 af JSP91 (Slettet)

Ok, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.