Matematik

Differentialligning

12. september 2011 af guzbak

Hvordan regner jeg denne uden hjælpemidler?

5*kvadratrod(x)   /     2x


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad vil du regne ud? Det er et udtryk, der kan reduceres en smule.

Og hvad har overskriften med sagen at gøre?


Svar #2
12. september 2011 af guzbak

Jeg skal beregne den udifferentierede funktion, sat ind i differentialligningen og 5*kvadratrod(x) er så den udifferentierede funktion. Skal have det til at give 5/(2*kvadratrod(x))

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det får du jo så ved at benytte, at (√x) / x = 1 / (√x)


Svar #4
12. september 2011 af guzbak

Ja, prøvede også at gøre så der stod x/(2x)=1/2 , men jeg kan ikke få det rigtige og det er det sidste led jeg mangler!!! Vil du ikke vise mig hvordan du gør ?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har 5·(√x) / (2x) =  5/(2√x)


Svar #6
12. september 2011 af guzbak

jaja, det har jeg jo også skrevet op, men der skal vel nogle mellemregninger til?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan vel selv kombinere det med #3. Det skulle ikke være nødvendigt med flere mellemregninger.


Svar #8
12. september 2011 af guzbak

Hmm, ja okay.. prøver mig frem :-) tak for din tid.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.