Matematik

Bestem tallene a og b

13. september 2011 af Dell9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!
Jeg har følgende opgave: En funktion f er givet ved
f(x) = a*cos(x)+b
Det oplyses, at f(pi/2) = 7  og f'(pi/2) = -3

Bestem tallene a og b.


Kan på ingen måde huske hvordan man gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de givne oplysninger i forskrifterne for f(x) og f'(x), og bestem de to konstanter a og b .


Svar #2
13. september 2011 af Dell9 (Slettet)

Fx. Hvorledes skal (pi/2) = 7.   Sættes ind i forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af mathon

 

               f(x) = a·cos(x) + b                              f '(x) = -a·sin(x)

               f(π/2) = a·cos(π/2) + b = 7                f '(π/2) = -a·sin(π/2) = -3

                           a·cos(π/2) + b = 7                                  a·sin(π/2) = 3


Svar #4
13. september 2011 af Dell9 (Slettet)

Ah ja. Mange tak!


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.