Matematik

Trigonometri

14. september 2011 af Leanna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg hedder Leanna

Jeg har nogle problemer med en matematik aflevering. Opgaven hedder således:

På figuren ses tre kvadrater med kantlængderne 3, 5 og x. Desuden ligger kvadraternes øverste venstre hjørner som vist. Bestem x

Derudover er der en tegning, som jeg har vedhæftet. Jeg er helt forvirret og ved slet ikke, hvordan jeg skal gribe det an. Al hjælp ville være værdsat!

Hilsen Leanna

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Kan du se de to trekanter ovenpå kvadraterne?

Hvorfor er de ligedannede? (og hvad betyder det, at du kan regne ud?)


Svar #2
15. september 2011 af Leanna (Slettet)

Ja, jeg kan godt se trekanterne - de er alle retvinklet, men udover det må jeg indrømme, at jeg ikke helt kan se, hvad jeg kan bruge dem til... Jeg er helt forvirret over denne opgave!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af mathon

 

                                    2/3  = (x-5)/5

                                    10/3  = x-5

                                    x = 81/3


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.