Matematik

trigonometri

14. september 2011 af ACBorup (Slettet)

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB.

a) Bestem trekantens vinkler?

 

Skal jeg tegne mig frem til resultatet eller er der en anden måde kan kan regne sig frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Det er temmeligt sikkert ikke nok at tegne det.

Hvis nu man kaldte længden af siden AB for x, hvordan kunne man så skrive de andre sider?

Kan du sætte sidelængderne ind i en formel, der giver trekantens vinkler?


Svar #2
14. september 2011 af ACBorup (Slettet)

De andre sider kan så skrives:

BC = 2x

AC = 1,5 x

Næste trin er jeg ikke helt med på. Jeg ved at vinkelsummen i alt skal give 180 grader, men jeg har vel ikke nok oplysninger til at sætte dem ind i fx sinA/a = sinB/b = sinC=c?


Svar #3
14. september 2011 af ACBorup (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal benytte cosinusrelationerne . Her er c = x, a = 2x, og b = 1,5x , så x forkortes ud, når man isolerer cos(A), cos(B), og cos(C) .

For eksempel,

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A) ⇒ cos(A) = (b2 + c2 - a2)/(2bc) = (1,52 + 12 - 22)/(2·1,5·1) = -1/4


Svar #5
14. september 2011 af ACBorup (Slettet)

Nu forstår jeg det. Tusind tak. 


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.