Matematik

vektorregning

14. september 2011 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

er der nogen som vil hjælpe, det haster.. kan ikke nå det.... 

opg 426

 

Stedvektorene til punkterne A og B betegnes med a (pil over) og b (pil over). Punktet P ligger på AB, således ar der gælder |AP| / |PB| = k.
Bestem stedvektoren til P udtrygt ved a (pil over) og b (pil over), samt koordinatsættet til P når:

a) k=2 (brøkstreg) 5, og punkterne A og B er bestemt ved A(1,7) og B(16,17)

b) k=3 (brøkstreg) 14, og punkterne A og B er bestemt ved A(11,17) og B(-3,31)

Opgaverne er fra: "Gyldendals Gymnasiematematik - arbejdsbog A"

 

opg. 441)

i et koordinatsystem er der givet tre punkter A(2,-3) B(6,2) C(-2,-1). 

beregn sider og vinkler i trekant ABC 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 441

Beregn længderne af vektorerne AB, AC, og BC, og beregn vinklerne mellem vektorerne AB og AC, mellem BA og BC, og mellem CA og CB .

Opg 426

a) Det vides, at AP = (2/(2+5))·AB . Beregn nu OP = OA + AP .


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.