Spansk

De-Form

14. september 2011 af zainabmh (Slettet) - Niveau: A-niveau

DU FORM = como te llamas

DE FORM = come se llama usted

 

DU FORM= tines hermanos

DE FORM= tienen hermanos usted

 

DU FORM= como se llaman tus hermanos

DE FORM= como se llama sus hermanos usted

 

DU FORM= como te llama tu padre

DE FORM= como te llama sus padre

 

Er det rigtig lavet:::??


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. september 2011 af jbmm (Slettet)

For at præcisere:
du-formen er 2. person ental (du/tú)
du-formn er 2. person flertal (I/vosotros)
De-formen er 3. person ental (De/Usted)
De-formen er 3. person flertal (De/Ustedes)
Bemærk at 'De' skrives med stort begyndelsesbogstav og er på dansk både ental og flertal
'de' med lille begyndelsesbogstav er også 3. person flertal (de/ellos), men er IKKE De-form
 

DU FORM = como te llamas OK

DE FORM = come se llama usted OK

DU FORM= tienes hermanos OK

DE FORM= tienen hermanos ustedes (er det et spørgsmål siden 'ustedes' står til sidst?)
(ental: usted tiene hermanos
flertal: ustedes tienen hermanos)

 

DU FORM= cómo se llaman tus hermanos OK

DE FORM= cómo se llaman sus/los hermanos de usted
(eller hvis 'De' er flertal: 'cómo se llaman los hermanos de ustedes) 
('usted/ustedes' kan IKKE anvendes direkte som possessiv pronomen,
men der skal foranstilles 'de': su hermano = el hermano de usted/ustedes)

DU FORM= cómo te se llama tu padre

DE FORM= como te llama sus padre
¿Cómo se llama su padre?  = ¿ Cómo se llama el padre de usted? (hvad hedder Deres far`(én person))
¿Cómo se llama su padre?  = ¿ Cómo se llama el padre de ustedes? ('Deres' er flere personer)
 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. september 2011 af munequita (Slettet)

DU FORM = cómo te llamas OK

DE FORM = cómO se llama usted OK


Skriv et svar til: De-Form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.