Matematik

Reduktioner

14. september 2011 af Santa77 (Slettet)

Hej :) jeg har nogle reduktions stykker for og jeg vil blive meget glad hvis der er nogle der vil tjekke dem igennem og fortælle mig hvor der muligvis ligger en fejl, uden at skrive hvad fejlen og det rigtige resultat er? 

Jeg har vedlagt dem. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Isomorphician

Upload i .doc- eller .pdf-format i stedet for, så er der flere der kan læse filen.

Nr. 18 d er ikke rigtig.


Svar #2
14. september 2011 af Santa77 (Slettet)

Skal den give (3/2a)-6?


Svar #3
14. september 2011 af Santa77 (Slettet)

Her kommer den i pdf


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Isomorphician

Nej.

Du har også en fortegnsfejl i den første opgave.

Fra den næstsidste linje til sidste linje ændrer du fortegn på 4p.


Svar #5
14. september 2011 af Santa77 (Slettet)

Nåe hov. Tak. 

Kan det passe at det giver a3 og jeg har glemt at finde fælles nævner på den rigtige måde og at skifte fortegn da jeg satte dem på fælles brøkstreg? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2011 af Isomorphician

4a2/4a = a


Svar #7
14. september 2011 af Santa77 (Slettet)

Sikker? Både min lommeregner og TI-interactive siger også a3


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2011 af Isomorphician

((a + 3)/2a) - ((2a + 6 - 4a2)/4a) =

((2a + 6)/4a) - ((2a + 6 - 4a2)/4a) =

(2a + 6 - 2a - 6 + 4a2)/4a =

4a2/4a =

a


Svar #9
14. september 2011 af Santa77 (Slettet)

Jeg giver dig ret i at det ser rigtigt ud. Det er bare mærkeligt at både lommeregneren og TI-interactive siger noget andet. Men det må være fordi det skal skrives ind på en speciel måde. 

Tak :) 


Skriv et svar til: Reduktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.