Matematik

Reducering - hjælp

15. september 2011 af Line123L (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducering eller rettere sagt Matematik er ikke min stærkeside, derfor håber jeg, at der er nogle, der kunne hjælpe mig med nogle af disse opgaver. På forhånd tak!

Reducere følgende udtryk mest muligt uden lommeregner:

Opgave 1)
(8a -5) + (6a -9) - (3a + 2)

Opgave 2)
a(3a - 5b) - 5(2a + 3b)

Opgave 3)
-(x - 3y) (2x +y)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Euroman28

Denne er egentlig ret simpel. Det du skal huske på at hvis der står - (a+b), så er det samme som at -a -b, idet minus er en stærkere operator end plus.

Derfor er første opgave

opgave 1)

8a-5 + 6a -9 - 3a - 2 = 11a -16

Næste opgave er lidt værre. Her ganges ind i parenteserne. Det vil sige a*(a+b) = a^2 + ab

opgave 2)

a(3a - 5b) - 5(2a + 3b)  = 3a^2 - 5ab - 10a - 15b

Opgave 3)

Denne opgave er tilgengæld den værst. Her ganges ledene i paranteserne parvis.

-(x - 3y) (2x +y) = -x*2x - x * y - 6*x*y - 3y^2 = -2x^2 +5*x*y + 3y^2

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af birgitd

Vi prøver at hjælpe dig i tråden før, det er helt de samme ting du spørger om i denne tråd. Reglerne for at reducere og gange ind i parenteser.

Du får ikke meget hjælp ud af at der er nogle der giver dig løsningen på dine opgaver, for du kan jo ikke tage folk med til eksamen og heller ikke videre i verden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af Euroman28

birgit,

Du har jo ret. Men hun er altså kun 13 år, ikke 23...

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kan ikke altid tage oplysningerne i en brugers profil for gode varer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2011 af birgitd

#3 ja 13 år og går i 3 klasse og løser ligninger på c-niveau det giver mening. :-)

Og det jeg skrev til hende/ham var jo at vi var 2 der forsøgte at hjælpe hende med at forstå matematikken i en anden tråd, ikke bare forære hende løsningerne og desværre siden jeg skrev det har hun ikke svaret såååååå


Skriv et svar til: Reducering - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.