Matematik

hjælp

15. september 2011 af Line123L (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i tvivl om jeg har regnet denne opgave rigtig, en der lige gider give en feedback til den? På forhånd tak
?
6 + 8 : (-2) -1 = -3 / 8 +6 ... Er det rigtigt eller forkert? Ellers så flor klar hvordan jeg gør :)


Hvad med denne opgave? Kan ikke finde ud den, håber der sidder en, der kan hjælpe mig.

2(xy2) = ?

4a3 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Husk parenteser.

(6+8) / (-2-1) = 14/-3

2(xy2) gang 2 ind i parentesen.

4a3 kan du ikke gøre noget ved.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvis opgaven er, som du skriver, og altså ikke bare 1 brøk med 6+8 i tæller og -2-1 i nævner, så:

Husk at dividere før + og -,

Så du får 6 -  (8/2)  - 1, som du lige selv prøver at regne ud.

Er du med på, at minusset fra nævneren kan sættes ud foran?

 

Hvad står der i den anden opgave, at du skal gøre?

 


Svar #3
15. september 2011 af Line123L (Slettet)

I de andre andre opgaver står der bare: Udregn følgende udtryk.


Svar #4
15. september 2011 af Line123L (Slettet)

Forresten er det ikke en brøk vi har med at gøre i den første opgave, som du har forklaret Chrystine :-)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.