Andre fag

Meget nervøs for termin i problemregning. Gode råd?

30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)
Hej

Jeg skal op i problemregning snart (jeg går i 8.) Jeg er meget nervøs, da jeg ikke er særlig god til det. Færdighedsregning er jeg bedre til. Men er der nogen der har gode råd til mig?

og vigtigst af alt: hvad skal jeg især lægge mærke til, ved problemregning? Hvad skal jeg have øvet mig på?

Mvh. Tonni!

Svar #1
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Håber der er nogen der vil svare?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

det vigtigste er sådan set du kan det helt almindelige "regning" - plus, minus, gange og division, samt procentregning. Langt de fleste opgaver kan løses hvis man kan det. Husk regnehierakiet - gange og division før plus og minus. Hvis du så også kan finde ud af at aflæse en simpel funktion og tegne en graf ud fra en forskrift - bare de lineære funktioner - når du langt.

Men det vigtigste: Læs opgaven grundigt, og læs den så igen. Problemregningsdelene de sidste år har haft en grim tendens til at have små fælder i opgaveformuleringerne, som giver fejl hvis man ikke nærlæser opgaven. Ikke fordi man ikke kan matematikken, men fordi opgaven er skidt formuleret.

Svar #3
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Mange tak Waterhouse.
Men hvad du med "lineære funktion"?

Og det med forskrift, kan jeg desværre ikke helt forstå, jeg sidder lige nu og læser på det. Men kan ikke helt forstå det, det er dårligt formuleret.

Kan du eventuelt lige kort foreklare det?
Men tak igen for svaret.

Mvh. Tonni.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, ved heller ikke om I har gennemgået det i 8. klasse, men det dukker af og til op i prøverne.

Først og fremmest kan du f.eks. risikere at få udleveret en koordinatsystem, hvor der er tegnet en eller anden linje ind, som du så skal forklare noget ud fra. Det kan være et diagram der har "pris" ud af x-aksen, og "antal solgte varer" ud af y-aksen. Så kan du f.eks. blive spurgt om, hvor mange varer der blev solgt når prisen var 20 kr., hvilket du så kan aflæse.

Ang. forskrifter - er du stødt på udtryk af typen y=ax+b før? F.eks. y=2x+6.

Svar #5
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Ja, det er jeg. Men kan ikke huske, hvordan selve forskriften bruges?

Er glad for du bruger tid på at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ok, lad os tage forskriften y=3x+2. Lav et koordinatsystem. Nu vælger du dig så en x-værdi, lad os sige 1. Den sætter du ind på x'es plads i din forskrift, og regner ud:

3*1+2=5.

Hvilket betyder at du har koordinatet (1,5), som du så tegner ind.

Vælger vi så -4 som ny x-værdi, får vi

3*(-4)+2=-10

altså punktet (-4,-10).

Og sådan kan man fortsætte så længe man vil, du kan tage hvilket som helst tal og sætte ind som x. Det smarte her er dog, at *hvis* forskriften er af typen y=a*x+b, vil alle punkterne ligge på en ret linje, og du behøver kun indtegne to, og slå en streg gennem dem.

I forskriften y=ax+b kalder man a for hældningstallet, og b for skæringspunktet med y-aksen. I vores eksempel fra før er b=2, og du ved så at grafen går gennem (0,2) - tjek efter ved at sætte x=0 og regne ud. Hældningstallet a er et udtryk for hvor stejlt grafen hælder - jo større a, jo stejlere graf. Er a positiv går grafen opad, er a negativ går den nedad.

Svar #7
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Tak for hjælpen igen :D

Men jeg kan ikke se, hvordan du kan få nedenstående til at give (-4,-10).


3*(-4)+2=-10

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Husk regnehierakiet...først gange, så plusse.

Dvs. først ganger du 3 med -4 og får -12, og så lægger du 2 til og får -10.

Svar #9
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Nå ja, det er derfor, selvfølgelig.

Tak for din hjælp, den har faktisk hjulpet en del. Hm.. men håber det går.. så slemt er det jo heller ikke..

har du haft problemregningen, som jeg skal have i nu hér i 8? Den er vidst fra 2004?

Mvh. Tonni - fortsat god mandag:D

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2005 af Rasborg (Slettet)

Ang. Nervøsiteten, så skal du bare slappe helt af. Det er vigtigt at du læser alle spørgsmål grundigt og at laver udregninger der viser at du har forstået hvordan opgaven løses.
(Nu er jeg sproglig student) men hver gang du føler du er ved at panikke 3 dybe indåndninger og lidt slik, ellers bare klø på.

God prøve..


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ja, har den. Eller, har løsningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

(og hvis du skal til terminsprøve i sættet, så nej, dem får du ikke)

Svar #13
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Okay, er temaet noget med papir?

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ja.

Svar #15
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Er svaret til opgave 1.1 : 16.50?


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej...

Svar #17
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Det kan da ikke passe.. hmm..

Undskyld, men er der ikke et afsnit i det hæfte, der hedder "En skoles papirforbrug"?

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det mener jeg, jo. Som sagt, det eneste jeg har er min egen besvarelse som vistnok fik 98/100, og jeg mener at den fejl jeg lavede lå i opgave 4. Men jeg har ikke opgavesættet, så jeg kan ikke regne efter.

Jeg fik 1.1 til 18,50.

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej, 19,50. Min beregning hedder 10+8+1,5.

Svar #20
30. maj 2005 af Tonni-lindholmer (Slettet)

okay, hvornår var du oppe i den? For jeg kan se du går på gymnasiet, er det ikke lang tid siden?

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.