Matematik

Ligningssystem

15. september 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der vil hjælpe..

Hvordan løser man ligningen her, vil I ikke løse den første del?

6x + 2y = 9  og  5x + 2y = 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2011 af AskTheAfghan

På venstre side, skal du isolere y. På højre side, skal du isolere x, derefter sætter du den ukendte y-værdi ind på den samme ligningen fra venstre side. Når du kender x-værdien, skal du så indsætte det på venstre side for at finde y-værdien.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2011 af mathon

 

        I:   6x + 2y = 9
       II:   -5x - 2y = -5                          I og II adderes

             x = 4                                    som indsat i I giver

            6·4 + 2y = 9
            12 + y = 4,5

            y = 4,5 - 12 = -7,5


Svar #3
15. september 2011 af Okayyyy

okay, tak skal I have


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af mathon


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.