Matematik

To lineære ligninger med to ubekendte

15. september 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der vil hjælpe..

Hvordan løser man ligningen her

6x + 2y = 9  og  5x + 2y = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er et system af to ligninger med to ubekendte. Træk de to ligninger fra hinanden, løs den resulterende ligning i x, og indsæt så den fundne værdi for x i en af de to ligninger til bestemmelse af y.


Svar #2
15. september 2011 af Okayyyy

öhm..., forstod ikk? : /


Svar #3
15. september 2011 af Okayyyy

Kunne I ikke lave den første del?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningerne har allerede lige store koefficienter i y. Hver ligning udtrykker en ligevægt mellem det, der står på venstre side, og det, der står på højre side. Forskellen mellem de to ligninger består deri, at hvis man lægger x til (5x + 2y) på venstre side, har man stadig ligevægt, hvis man lægger 4 mere til på højre side. Altså ser man, at x = 4 . Indsætter man så x = 4 i den første ligning, får man 24 + 2y = 9 .


Svar #5
15. september 2011 af Okayyyy

Sorry, forstår stadig ikke  noget, er hel blank, men tak, nu vil jeg ikke gør dig dum.

Er der andre der kan hjælpe?? :/


Svar #6
15. september 2011 af Okayyyy

Men tak fordi du gad hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du er helt blank, og hvis ord som "lige store koefficienters metode" eller "substitutionsmetoden" ikke får klokkerne til at ringe, bør du nok gå i gang med at repetere de relevante afsnit i din bog om løsning af ligninger med to ubekendte.


Skriv et svar til: To lineære ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.