Matematik

Isoler f opgave

16. september 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem temperaturen F, målt i fahrenheit og temperaturen C, målt i grader celsius er bestemt ved:

a) Isoler F:

C = (F-32) / 1,8

(1,8*) C = (F-32) / 1,8 (*1,8) - Ganger med 1,8 på hver side for at fjerne brøken.

(+ 32) 1,8 + C = F - 32 (+32) - Plusser med 32 på hver side.

33,8 + C = F

 

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Husk også, at "at plusse" er babysprog for at addere eller lægge til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2011 af mathon

                   

                                      F = 1,8C + 32


Svar #3
16. september 2011 af jeanluca (Slettet)

C = (F-32) / 1,8

(1,8*) C = (F-32) / 1,8 (*1,8)

(+32) 1,8C = F - 32 (+32)

32 + 1,8C = F

F = 32 + 1,8C

 

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, svaret står jo i #2.

Din mellemregning

(+32) 1,8C = F - 32 (+32)

mangler et + på venstre side og et + på højre side:

(+32) + 1,8C = F - 32 + (+32)


Skriv et svar til: Isoler f opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.