Billedkunst

Nogle ideer - HJÆLP!!

17. september 2011 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen!

Min opgave lyder således:

Vi skal skabe et værk, der byder på relationel æstetik. Altså noget med en politisk aktion/samtidskunst med en politisk dagsorden.

Vi skal notere en brainstorming i vores mindmap, og tegne skitser som illusterer vores ideer.

Vi skal prøve at skabe vores egen politiske kunstværk men jeg er blank!

Hvad kunne en ide - eller flere ideer til sådan et politisk værk være?

 

Er åben for ALLE slags ideer.. Så please bare kom med et eller andet!

Mange mange tak.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. september 2011 af YesMe

En ting, der er bedre måde at reklamere på.


Svar #2
17. september 2011 af Hijsa

#1 Ja undskyld.

Men er der stadig ikke nogen, der har en eller anden idé?

Please.. :D


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. september 2011 af Booklover (Slettet)

Du kan jo tænke på nogle af de politiske emner, som fx har præget den netop overståede valgkamp - jeg kan nævne en laaang liste hvis det skulle være af relevante emner. Kender du forresten Shepard Fariey (tror hans navn staves nogenlunde således)? - han blev kendt som street-artist fordi han lavede Obamas valgplakat :) Måske kan du blive inspireret (han har flere politiske budskaber i sine værker). 


Svar #4
18. september 2011 af Hijsa

Jo, har hørt om ham :)

Men ja, du har ret; Det ville være en god ide at tænke på nogen af de politisk emner.

Jeg tænkte sådan lidt på, om man måske kan lave et eller andet "kunsternisk værk" med blå blok vs. rød blok, og så noget med at det eneste de egentlig begge går efter, er at få stemmer. Men ved bare ikke hvordan man på den måde kan stille det op? Noget der kan tyde på provokernde kunst?

Måske at stille dem op som en flok børn eller sådan noget?

Har du måske nogle forslag til det? :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. september 2011 af Booklover (Slettet)

Det var da en super skøn ide ;p Måske lave dem lidt karikaturagtige med ble og sutter ... forurettede og diskuterende om samme genstand .... 

Miljøemnet og dyrevelfærd er jo altid relevant - kan huske jeg i forbindelse med fx BP-oliekatastrofen så en fine art photographer, som lavede kunstværker med mennesker indmurt i olie liggende i vandoverfladen - døde - ligesom fuglene og fiskene, som blev kvalt under olieudslippet ... Og ligeledes kan jeg huske engang at have set et værk mod den kinesiske tradition, hvor hajerne mister deres finner og efterlades i havet til at dø - istedet for en haj lå en sammenkrummet mand med begge arme skåret af og med et budskab indgraveret på engelsk i hans hud om den grufulde og umenneskelige amputation af kropsdele ... I forlængelse af dette kunne det jo fx være oplagt at komme med et budskab om ... ja, alt fra grisetransport til regnskovens fældning til masseuddøen af maritimt liv i verdenshavene ... fx som parallel til hajnedslagtningen kunne du tænke på dox'en The Cove, der viser den japanske delfinnedslagtning, og istedet vise en samlet gruppe af mennesker der udsættes for samme behandling ... eller en omvendt verden, hvor dyrene udsætter mennesket for samme behandling (fx grisetransport) ... det er bare at tjekke internettet for ideer! Fx kan jeg også huske engang at være stødt på en kampagne imod seksuelt overførte sygdomme, bl.a. AIDS/HIV hvor kvinder og mænd havde sex, men ikke med tilsvarende kvinder og mænd, nej istedet med dødbringende krybdyr (sort enke, skorpion, mv.) ... Hvis du ellers kigger på andre politiske emner kan det være alt fra finanskrisen (kender du pyramiden over feudalsamfundets opbygning? Det kunne måske være sjovt at lave en 'ny' version bare med bankdirektørerne øverst istedet for konge og kirke ... og McDonnalsædende, uvidende, godtroende almene mennesker nederst i hierakiet)  til indvandredebatten til debatter om dødstraf/abort/gensplejsning/kloning til .... ja, jeg kunne vist blive ved ... ;) Du siger bare til ... Jeg kan sagtens uddybe, giver bare lidt hurtige ideer! 


Svar #6
18. september 2011 af Hijsa

Wow, lyder da til at du har en masse gode ideer selv ;)

Måske kunne du være sød at give forslag til noget med invandrerdebatten? For idag er specielt indvandrere og det med grænsepolitik meget oppe i medierne, så kunne det være fedt at finde på et eller andet værk derhen af?
 

 


Brugbart svar (3)

Svar #7
19. september 2011 af Booklover (Slettet)


Svar #8
19. september 2011 af Hijsa

Mange tusind tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: Nogle ideer - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.