Fysik

Opvarmning

18. september 2011 af Pellerøv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave tilbage, som jeg gerne vil have noget hjælp til.

Opgaven lyder: En elkedel indeholder vand med massen m og temperaturen t1. El-kedlen yder effekten PEL. Der ses bort fra varmekapaciteten af el-kedel samt samt varmeafgivelse til omgivelserne.
A)     Beregn tiden for at opvarme vandet til kogning, dvs til temperaturen t2, når der ses bort fra fordampning.
B)     Beregn den samlet tid for at opvarme vandet og fordampe halvdelen af vandet.
Oplysninger: m=1,5 kg.     PEL=2,0 kW     t1=8,0 ºC     t2=100 ºC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

 

 A)
                       Pel·t = m·c·ΔT

                       (2,0 kJ/s) · t = (1,5 kg) · (4,186 kJ/(kg·C)) · ((100-8,0) C)

                       (2,0 kJ/s) · t = 577,668 kJ

                       t = (577,668 kJ) / (2,0 kJ/s) = 288,8 s ≈ 4 min 49 sek

                      


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2011 af mathon

B)
                       Lfordamp = 2260 kJ/kg

                       Pel·t = (1/2)m·L

                      

   


Skriv et svar til: Opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.