Matematik

HJÆLP! HASTER..

19. september 2011 af ulrikke95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lige nogle få spørgsmål, jeg håber nogen af jer er friske på at hjælpe mig med. jeg kan simpelthen ikke finde ud af det..

En kugleformet olietank har en radius på 0.75 meter.

A: Hvor mange kubikmeter kan den rumme? (Hvordan regner man det ud!?)

en anden olietank med samme form rummer 1000 liter olie.

B: Hvor stor er dens radius?

C: hvor mange kvadratmeter er dens overflade?

 

Håber VIRKELIG nogen vil hjælpe mig hurtigst muligt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

a)

 

V = 4/3·π·r3

V = 4/3 * pi * 0.75^3 = 1.76 m3

 

b)

V = 4/3·π·r3

Ved at isolere r for du denne formel

3√((3*x)/(4*pi)) = r

og da du har 1000 liter olie og vil finde radius skal du indsætte 1000 som x

 

3√3*1000/4*pi = r = 6.20 m

 

c)

Areal = A

  A=4*pi*r^2

A = 4 * pi * 6.20^2 = 483 m3

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af Agbitsa (Slettet)

kan du ikke vise hvordan du når frem til b??


Skriv et svar til: HJÆLP! HASTER..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.