Matematik

nyttefunktion

19. september 2011 af feuni (Slettet)

Jeg har en nyttefunktion der hedder u=ab/100 a=8 b=2 Jeg skal lave en nyttefunktion ud af disse oplysninger. Jeg kan se at bytteforholdet er 8 til 2. hvis jeg tegner a ud af 1. aksen. vil det så sige at jeg hver gang jeg har 8 a er villig til at opgive 2 b? dernæst. hvordan tegner jeg en sådan kurve uden et budget. eller er budgettet de 100 der står i nævneren på nyttefunktionen.


Svar #1
19. september 2011 af feuni (Slettet)

såvidt jeg kan finde ud af må det være ferfekte komplimenter. altså hver gang jeg har 8 a bruger jeg 2 b. grafisk bliver det vinkler. er det korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2011 af Walras

Jeg har svaret på opgaven i en anden tråd i et mere relevant forum (international økonomi, tror jeg), så den burde være til at finde. Ikke desto mindre er der altså ikke tale om perfekte komplimenter-præferencer. Du kan ej heller udlede noget om bytteforholdet. Hvis du vil finde bytteforholdet, skal du finde det marginale substitutionsforhold. I denne opgave er det blot vigtigt at have et bundt, så den rette indifferenskurve kan findes.


Skriv et svar til: nyttefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.