Matematik

reducer brøkydtryk

19. september 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan reducerer man sådan en brøk?

 

5a + 25b

_________

 

35b - 15a


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af FadiB (Slettet)

(5a+25b):5 = a+5b


Svar #2
19. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

kan man bare ændre på tælleren uden at gøre noget ved nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det kan man ikke. Svaret i #1 var et vink til, hvordan tælleren kan forkorets med 5 . Nævneren skal naturligvis også forkortes med 5 .


Svar #4
19. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

aaarh.. så når man reducerer en brøk, gør man lige som når man forkorter den? (:


Svar #5
19. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

men hvad så når den fx ser sådan her ud:

13xy - 18ax

___________

 

4bx + 9dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Når man reducerer et udtryk, om skriver man udtrykket uden at ændre dets værdi. Derfor kan man sætte = mellem hvert skridt i reduktionen.

#5

I det udtryk kan man sætte en fælles faktor x udenfor i tæller og nævner, og denne faktor kan så forkortes væk.


Svar #7
19. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

#6

Du kan ikke eksemplificere, med et andet stykke,vel?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvor mange eksempler har du brug for? Forstår du ikke, hvad der foregår? Man benytter, at

(ab) / (ac) = b / c


Svar #9
19. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Prøv at slap af en gang.... Øhh, jo, jeg forstår hvad der foregår, men jeg elsker simpelhent bare at bruge min aften på at se på eksempler hvori man recuderer brøker??? Hvad med at være glad for at, at du er god til matematik i stedet for at sidde og blive sur på folk der ikke er det.. idiot


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg prøver at hjælpe dig til at indkredse, hvad du ikke forstår. I stedet kommer der bare et udforskammet svar tilbage. Hvorfor gør du så ikke de to stykker færdig, som du allerede har gang i her i tråden. Og hvis du søger lidt her i matematikforum, vil du finde hundredvis af den slags eksempler. Din matematikbog kunne også være et sted at søge tilbage i.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2011 af FadiB (Slettet)

Troede at det var to forskellige brøker ;P


Skriv et svar til: reducer brøkydtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.