Fysik

E-modtaget=E-afgivet

19. september 2011 af rebecca4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Sidde rmed et lille problem her:

Jeg skal bestemme et lods varmeafgivelse, men jeg kan ikke huske hvordan beregningen for dette ser ud.

Håber meget på hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af goathunter (Slettet)

hvad er omstændighederne? du kan ikke regne med at man ved hvad du snakker om ved kun at sige "et lods varmeafgivelse".. lad man et lod falde på gulvet eller hvad?


Svar #2
19. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

Opvarmet i vand hvorefter det skal opvarme et andet bæger med vand

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af goathunter (Slettet)

okay hvilke oplysninger har du at regne ud fra? temperaturer i de forskellige bægre eller noget?


Svar #4
19. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

Ja. 

Lodet er 100 grader da det kommer i det andet bæger. Som har en start og slut temperatur:
Start:22,6 og slut: 30,4
Massen af loddet: 99,94 g


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2011 af goathunter (Slettet)

Så kan man finde den overførte varme Q ved formlen Q=c*m*ΔT hvor c er varmekapaciteten af materialet der varmes op og m er dets masse og ændringen i temperatur. Så ved denne formel kan du finde hvor meget varme der blev overført til bæger nummer 2. Pga. energi-bevarelse ved du at denne varme er overført fra loddet, og kan herved finde varmekapaciteten for loddet - skal du det?


Svar #6
19. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

Ja præcis!
Men fatter bare ikke hvordan jeg finder det for loddet?


Svar #7
19. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

Har fundet for bæger 2, mangler bare det med loddet:)


Svar #8
19. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

c=E/m*ΔT... er det ik sådan?
Men ved ik hvad jeg skal skrive af tal :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal også vide, hvor meget vand, der er i bægeret. Loddet afgiver lige så meget energi, som vandet modtager. Og loddets sluttemperatur er den samme som vandets sluttemperatur.


Svar #10
19. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

har fundet ud af


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2011 af goathunter (Slettet)

Du finder varmen ved Q=cvand*mvand*ΔTvand herefter bruger du samme formel bare for loddet. Du ved at Q skal være den samme så Q=clod*mlod*ΔTlod og hvis du vil finde clod gør man som du skrev clod=Q/(mlod*ΔTlod) og indsætter man Q fra den anden ligning har man clod=cvand*mvand*ΔTvand/(mlod*ΔTlod) nu skal du bare indsætte tallene.. cvand kan du slå op.. (den er ca. 4200J/kgK)


Skriv et svar til: E-modtaget=E-afgivet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.