Matematik

Bestem en vinkel

20. september 2011 af Rasm333g (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis der står bestem vinkel v i en problemregning, betyder det så at man skal beregneden med sin, cos eller tan, eller betyder det, at man skal måle den.

Jeg har en diskussion med min lærer om det, så jeg håber i vil svare mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2011 af Euroman28

kommer an på hvilken trekant vi taler om? samt hvilke type oplysninger du har til rådighed om trekanten?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
20. september 2011 af Rasm333g (Slettet)

Jeg har nok oplysninger til at beregne trekanten, de står der ikke, men man kan regne sig frem til dem, ved at bruge de mål der er på tegningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Euroman28

Well er det en ret vinklet

så kan f.eks. vinkel A bestemmes.

Tan(A) = a/b, Sin(A) = a/c, Cos(A) = b/c

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Matematisk set er beregning med sin, cos eller tan det rigtige at gøre.

Fra gymnasiet af vil det i hvert fald ikke være nok at måle på en tegning.
Jeg er lidt usikker på kravene i folkeskolen, for der har det tidligere været fint nok at måle, men så vidt jeg kan se, er sin, cos og tan faktisk kommet ind i pensum.

Desuden er det god træning, så jeg vil klart anbefale dig at beregne frem for at måle, når du har tallene og værktøjerne.


Skriv et svar til: Bestem en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.