Matematik

regneregler

20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

a=b⇔a/c=b/c

Hvad er det her for en regel? Hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

En ligning er bevaret, hvis man ganger med et tal ≠ 0 på hver side.


Svar #2
20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Der er jo ikke noget gange her? Kan du komme med en eks.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Så dividerer, da.

Men at dividere med c er jo det samme som at gange med 1/c.

Eksempel:

a = b   <=>  a/3 = b/3


Svar #4
20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Ok, nu er jeg med


Svar #5
20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Har et spørgsmål...kan jeg ikke skrive sådan her a•c=b•c⇔a/c=b/c


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jo da. Her dividerer du bare med c2 på begge sider.

Husk dog c ≠ 0.


Svar #7
20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Kan det her passe?

1/2•a•b•sin(C)=1/2•a•c•sin(B)=1/2•b•c•sin(A)⇔

a•c=b•c⇔a/c=b/c

(1/2•a•b•sin(C))/(1/2•a•b•c)=(1/2•a•c•sin(B))/(1/2•a•b•c)=(1/2•b•c•sin(A))/(1/2•a•b•c)⇔


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, du ganger jo på begge sider af ligningerne med den samme fra nul forskellige størrelse.


Skriv et svar til: regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.