Matematik

Bestem konstant a

20. september 2011 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er gået i stå ved denne opgave, og vil gerne have hjælp til at vide hvad jeg skal bruge af formler eller hvad jeg skal gøre for at løse disse opgaver.. Håber der nogen som kan hjælpe!!

 

Bestem konstanten a i hvert af følgende tilfælde, så de to linjer bliver parallelle.


a. y = 2x + 1      y = (a + 3)x + 3
b. y = (a + 1) x+3     y = (2a +5) x+ 1
c. 2x + y = 2      3x + (a + 1) y = 2
d. y = a2x + 2ax + 7    y = ax -3


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at for to parallelle linjer gælder, at hældningskoefficienterne er ens.


Svar #2
20. september 2011 af Zkw37 (Slettet)

#1


Ja det ved jeg godt, men hvordan skal det benyttes?

Altså hvordan er det man laver opgaven, når man har den info?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Dvs. at du løser ligningerne

a) 2 = a + 3

b) a + 1 = 2a + 5

c) -2 = -3 / (a + 1)

d) a2 + 2a = a


Svar #4
20. september 2011 af Zkw37 (Slettet)

#3

Hvorfor gør du tallene negative i c) og sætter den i brøk efter lighedstegnet?

c) -2 = -3 / (a + 1)

 

Og hvorfor fjerner du x i d)'eren?

d) a2 + 2a = a


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Alle forskrifterne bringes på formen y=ax+b, og hældningskoefficienterne sammenlignes.

Det er måske lidt forvirrende, at a bruges på to måder her, men det er altså tallet foran x der skal sammenlignes i de to.


Svar #6
20. september 2011 af Zkw37 (Slettet)

#5


Ja det fandt jeg godt ud af. Men hvordan kan det være, at skal  man eks. i c)'eren gøre tallene negative og isolere?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Du har at

2x + y = 2 ,

skal bringes på formen y = ax + b , derfor

2x + y = 2  ⇔  y = -2x + 2 ,

hvorved du aflæser a = -2 .


Svar #8
20. september 2011 af Zkw37 (Slettet)

#7

Ja så forstod jeg det straks. Tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Bestem konstant a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.