Matematik

HJÆÆÆÆÆÆÆLP

21. september 2011 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Danmark var i år 2000 dækket af 4862,34 km2 skov.
Danmarks samlede areal er 43098 km2.
1.  Hvor stor en procentdel af Danmark var dækket af skov i år 2000?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af birgitd

hvis du får 10% i rabat så ved du vel at man regner rabatten ud som (200 kr * 10)/100= 20 kr.

Det er jo så formlen som du så kan ændre så du istede kan finde procentdelen. (totalareal * procentdel)/ 100= areal skov 

 


Svar #2
21. september 2011 af baaby (Slettet)

jamen det passer bare ikke fordi (43098*4862.34)/100 = 2095571.293 og det passer ikke, man ska gør mere end dette?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2011 af birgitd

Nej det passer nemlig ikke, du skulle ikke bare sætte arealet af skov ind på Procentdelens plads. Jeg prøvede at få dig  til selv at finde formlen ved at finde noget jeg regner med at du kender. Beregning af rabat, det støder vi jo på hele tiden. Og så var det at du selv skulle bytte om i ligningen så procendel kom til at stå alene på den ene side af ligmedtegnet og de andre tal på den anden og så kan du regne det.

(a*x)/100=y hvor a er totalareal, x er procentdel og y er skovareal. Så skal du bare sørger for at x står alene.

så x= (y*100)/a.

Eller sagt på dansk: tag skovarealet og divider med totalarealet gang med 100 og sæt procent bagefter.

 

 

 


Svar #4
21. september 2011 af baaby (Slettet)

mange tak :)

´hvad med "3" her den kan jeg ikke finde ud af

I år 2005 var skovarealet i Danmark vokset til 5708,00 km2.
2.  Hvor stor var den absolutte(i km2 ) tilvækst i skovarealet fra år 2000 til 2005?
 

= . 5708.00 * 100 /  845,66 = 674.97

3.  Hvor stor var den procentvise tilvækst i skovarealet i samme periode?


Svar #5
21. september 2011 af baaby (Slettet)

beklager opgave 2 giver det her

2. Hvor stor var den absolutte(i km2 ) tilvækst i skovarealet fra år 2000 til 2005?
km2
5708.00 – 4862.34 = 845.662. Hvor stor var den absolutte(i km2 ) tilvækst i skovarealet fra år 2000 til 2005?
5708.00 – 4862.34 = 845.66 km2


Svar #6
21. september 2011 af baaby (Slettet)

1. Hvor stor var den absolutte(i km2 ) tilvækst i skovarealet fra år 2000 til 2005?
km2
5708.00 – 4862.34 = 845.66


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.