Matematik

Keglestub

21. september 2011 af Super8 (Slettet)

Arealet A af den krumme overflade af en keglestub kan beregnes ved ligningen A=pi*c*(a+b)

a) Isoler a i denne ligning

 

Hvordan vil du gøre dette? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

A = π·c·(a+b)

Divider med (π·c) på begge sider og træk derefter b fra på begge sider af ligningen.


Svar #2
21. september 2011 af Super8 (Slettet)

Giver det A/pi*c-b = a?


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du finder at

A = π·c·(a+b)  ⇔  

A / (π·c) = a+b  ⇔  

a = (A / (π·c)) - b

Du har garanteret regnet rigtigt, men det er svært at se, når du ikke har husket parenteser i dit resultat.


Svar #4
21. september 2011 af Super8 (Slettet)

Tak for det :)


Skriv et svar til: Keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.