Fysik

HJÆÆÆÆÆÆÆLP!!

21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

Et varmelegeme på 450 W skal klare opvarmningen.
b) Hvor lang tid varer opvarmningen, hvis al den elektriske energi omsættes til varme i vandet?

I virkeligheden varer opvarmningen 40 timer.
c) hvor meget energi går tabt?
d) Beregn nyttevirkningen i %

a) 53420,4 KJ
b) 33 timer
c) ?
d) ? 


Svar #1
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

Madressen rummer 750 kg. 
Tstart 17 grader
Temperatur-slut 35 grader
Et varmelegeme på 450W skal klare opvarmingen 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2011 af NejTilSvampe

hvad går a) ud på? og skriv en relevant titel på din tråd..

Hvis svaret på b) er 33 timer, så går der 7 timer mere end forventet.

du kan da bruge at E = P*Δt

hvor Δt = 7*60*60 sek


Svar #3
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

a) hvor meget energi skal der til for at opvarme vandet? 


Svar #4
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

Tænkte på om det kunne vær η = Enyttet/Etilført 

men ved ikke hvilke tal jeg skal bruge :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

a) Benyt kalorimeterligningen Q = m·c·ΔT .

b) Brug at Q = P·Δt .


Svar #6
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

Jeg har lavet opgave a og b :) Kan ikke finde ud af c og d :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

c) Benyt at E = P·Δt , hvor P = 450W og Δt = 7·60·60s .

d) Benyt at η = Enytte / Etilført .


Svar #8
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

JA men hvad er talene jeg skal sætte ind i d? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Vi har at

Enytte = m·c·ΔT , og

Etilført = P·Δt , hvor Δt = 40·60·60s .


Svar #10
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

Etilført = P·Δt , hvor Δt = 40·60·60s = 11340000 J eller WJ? og hvordan laver jeg det om til KJ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#10

Du finder at

Etilført = 450W·40·60·60s = 64,8·106J = 64,8 MJ


Svar #12
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

passer min opgave så? 

a) E = m*c*ΔT 
E= 710kg *4,18*(35-17) = 53420,4KJ 

b) t = E/P
53420,5KJ/0,450kw = 118712*60*60s = 33 timer 

c) E = p * t
E = 450w * 7 timer * 60*60s =11340000J


Brugbart svar (1)

Svar #13
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#12

Ja, det er rigtigt.


Svar #14
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

så passer opgave d jo eller ikke :) 

E = Enytte/Etilført: 53420,4KJ/11340KJ * 100 = 471,08 % ??? :S


Brugbart svar (1)

Svar #15
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#14

Du regner helt forkert. Man finder

η = Enytte / Etilført = 53,4 MJ / 64,8 MJ = 0,824 svarende til 82,4% .


Svar #16
21. september 2011 af UkendtMat (Slettet)

MANGE MANGE TAK! :D det var det jeg havde ventet på :) 


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.