Fysik

Atmosfære

21. september 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 10

Hvor tyk skulle atmosfæren være på en globus med en radius på 0,20 meter?

Hvor mange CO2 molekyler udledes årligt fra DK?
For at gøre det realistisk, vil vi se på energistrømmene i DK i 2005, som vi har fra energiministeriet. I oversigten er energienheden PJ, hvor P står for peta, der betyder 1015, så enheden er 1015 J.

Først kul:

Ude til venstre side af energiflow oversigten 2005 står, at der blev importeret 149 PJ og brugtes 8 PJ fra lager. Tilsvarende eksporteredes 2 PJ.

I året 2005 blev brugt 149 PJ + 8 PJ – 2 PJ = 155 PJ =  fra kul.

Brændværdien for kul sættes til  , hvilket betyder, at massen af alt det kul, der blev afbrændt i DK 2005, var:

 

Opgave 11
Massen af et enkelt kulatom er 12,0 unit.

Hvad er massen af et enkelt kulatom i enheden kg?

Opgave 12
Hvor mange kulstofatomer blev afbrændt i DK 2005?

Når kul forbrændes ved brug af luftens oxygen dannes CO2.

   

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 10

Hvis du kender atmosfærens tykkelse, er det almindelig forholdsregning.

Opg 11

Gang med massen af 1 unit i kg .


Svar #2
21. september 2011 af Lipase (Slettet)

Hvor meget var nu 1 unit i kg

 

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Husk altid at

1u = 1,66·10-27kg


Skriv et svar til: Atmosfære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.