Matematik

integralregning. x^e

21. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

Kan man vha håndkraft bestemme 

∫xedx ?

Det kan jeg nemlig ikke lige se. Ved brug af cas får jeg, at stamfunktionen er

x^(e+1)/(e+1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2011 af SuneChr

∫ xn dx  =  (xn+1) / (n+1)       n er her = e

Angående håndkraft:  Enhver stamfunktion en maskine kan finde kan også hånden finde. Men ikke nødvendigvis omvendt.


Svar #2
22. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

Nåårh ja. Men det er fordi, at jeg skal bestemme 

 

∫1e xedx.

Altså det bestemte integrale. Men selvom jeg bruger denne metode, kan jeg ikke regne den ud fordi det bliver for forvirrende med 

 

e^(e+1)/e+1 - (1^(e+1)/e+1)


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. september 2011 af XiphiasFO (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2011 af SuneChr

1e xe dx  =   1/(e + 1) · [ee + 1 - 1e + 1]

For øvrigt hedder det, det bestemte integral, og ikke integrale, som der står i nogle lærebøger. Ved ikke, hvor de har det fra.


Skriv et svar til: integralregning. x^e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.