Matematik

Tennisbolden

23. september 2011 af peter98 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kassereren Ole skal købe nye tennisbolde til klubbens forestående turnering. Turneringsboldene skal have en bestemt størrelse.
De tennisbolde, Ole køber, har en omkreds på 21,7 cm.
Rumfang af en kugle: V=43∗π∗r3 3.1
Hvad er boldenes rumfang?
?????????????????? ???? ???? ??????????:??=4∗??∗??2 3.2
Hvor stor er boldens overflade?
Tennisboldene ligger i et cylinderformet rør.
Højden af røret er 27,3 cm og diameteren er 7,7 cm. 3.3
Hvad er rørets rumfang?
1000 cm3 = 1 dm3 =1 liter 3.4
Hvor mange liter luft er der i røret, når der ligger 4 bolde i røret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af emul0c

Når du har omkredsen af tennisbolden, så kan du finde radius, da du ved at omkredsen er π*2r. Så er det blot at isolere så du får r alene.

Du kan nu bruge R til at finde boldens rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2011 af emul0c

Rumfanget af røret er blot at finde arealet af cirklen og gange med højden.

Du ved at arealet af en cirkel = π * r2.
Derfor vil rumfanget af cylinderen så være = π * r2 * H, hvor H = højden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af emul0c

Sidste opgaver regner du ud hvor meget luft der er i hele røret; derefter trækker du så 4 gange boldenes rumfang fra, hvorfor du så har hvad den resterende mængde luft der er tilbage i røret udgør.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2011 af emul0c

Til overfladen af bolden kan du benytte formlen:

 A = 4 * π * r2


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. september 2011 af SuneChr

# 0 og 3 :    Er der da ikke også luft i boldene?     Ha, ha !


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2011 af emul0c

#5

Vil tro der menes luft uden om boldene ;-)

Mener i øvrigt også at det er en form for gas der er inde i tennisbolde for det ikke skal være helt løgn ;-)


Skriv et svar til: Tennisbolden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.