Matematik

Isolering af nævner

23. september 2011 af TTwigo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg skal isolere nævner, X, men jeg kan ikke finde ud af hvordan...

1/X=1/Y+1/Z

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af Duffy

Tag den reciprokke på begge sider - WUPTI !!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Ak, så nemt går det ikke (prøv at sætte tal ind og se).

Begynd med at sætte højresiden på fælles brøkstreg:
1/X=1/Y+1/Z = (Y+Z) / (YZ)

Multiplicer begge sider med X:
1= X · (Y+Z) / (YZ)

Divider begge sider med (Y+Z) / (YZ), hvilket er det samme som at multiplicere med (YZ) / (Y+Z):
(YZ) / (Y+Z) = X

Altså er X = (YZ) / (Y+Z)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er da en slags vupti.

1/X = 1/Y + 1/Z = (Y+Z)/(YZ) , så

X = YZ/(Y+Z)


Svar #4
23. september 2011 af TTwigo (Slettet)

Mange tak :)

Svar #5
23. september 2011 af TTwigo (Slettet)

Mange tak :)

Skriv et svar til: Isolering af nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.